Feb 6, 2022, 1:45 PM

Глътка щастие 

  Poetry » Love, Other
476 3 10

Вино! Лудо вино двама да изпием!

Любовта да пламне в нашите души.

Глътка по глътка нека двама да отпием,

да залудува виното в младежките гърди.

 

Пирина, пее моита нежна песен.

Сърцето ми влюбено по теб тъжи.

С чаша горчиво вино живота е по – лесен

с усмивка мечтая да ме будиш ти!

 

Златни багри обгръщат ме с прохлада.

Чакам те! Къде се бавиш, мили, ти!

Ела! Виж слънцето весело догаря

и разнася легенди за сбъднати мечти.

 

Остани при мен! Нека се опием!

Нощта е нашата сърмена завивка.

Като птиците пойни гнездо да свием

живота ни да е наздравицата пивка.

 

Вино! Лудо вино нека двама да изпием!

Слънцето ни гали с топли лъчи.

От бъклицата глътка по глътка ще отпием –

Щастието! То вече изпълни нашите очи.

© Виктория Милчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??