20 мая 2011 г., 17:08

Гневът на стареца 

  Поэзия » Другая
429 0 1

                   ГНЕВЪТ НА СТАРЕЦА

 

Гневен и разсърден Свети Петър,

дръпна шалтера! Изключи

                            микрофоните на депутатите.

В сюблимен миг! Баш когато

                                     си гласуваха заплатите!

Смути се и утихна политическата клика...

Светецът грабна Иерихонската тръба

                                           и гневно се развика:

Защо ми пращате тез хора гладни,

                   изнемощяли и сакати,

                                               болни, голи, боси?

За  да  ми задават нескопосани въпроси?

И в Рая ли е всичко със пари?

Ще стигат ли да се живее харно

           или и тук ще плащат скъпи

                      Храна, Лекарства, Ток и Парно?

Ако съм пуснел оня, "Топлото", във Рая,

                    ще могат ли през зимата

                                       да вържат двата края?

Ако довтасат майки със дечица,

                  и тука ли ще плащат ДДС

                                        за детската храница?

Тук в сила ли е кютът на Емилия

             властимащият да обгрижва нежно

                                      само своята фамилия?

Хей, Депутати, нали сте вече други!

                  Нали сте всички вие хора чисти?

Сред вас не се намират вече Комунисти?

Кръстите се, ходите на черква...

                                 Значи не сте и Атеисти?

ПРИПОМНЯМ ВИ:

                     при мене идва само Тоз,

                                              когото викна Аз!

Какво като сте Депутати! Голям Праз!

Не ме гневете, че и вас ще попривикам...

                    В преизподнята, при Луцефер

                                                ще ви натикам!

 

© Петър Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??