11 авг. 2011 г., 16:02

Големият огън 

  Поэзия » Любовная
526 0 3

 

У дома всичко е овехтяло, ненужно почти,

сякаш с мен през годините

е остаряло.

И огнището старо, порутено, тъжно мълчи,

като че никога, никога

не е горяло.

 

От портрета ме гледа младеж с тъмноруси коси,

а чертите любими -

до болка познати.

Той в огнището топло последната жар угаси

и замина в отвъдни земи

непознати.

 

Няма вече да лумнат огньове, с искри

да ми светят и топлят

в студената зима.

Той, Големият огън, веднъж само силно гори.

И при мене горя, и димът му

отдавна отмина.

© Славка Любенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??