29 апр. 2023 г., 01:24  

Гората - райски кът 

  Поэзия » Для детей
252 4 4

Високо в планината

обляна от позлата

там горе в небесата

е грейнала гора.

А в нея най-омайно,

красиво и потайно,

ручейче незнайно

оглася днес леса.

Звънливо и пенливо,

по детски закачливо,

провира се то диво

през стръмната скала.

Водата му кристална

с повърхност огледална

е глътчица специална

за всяка живинка.

Тъй храсти и дръвчета,

птички и змийчета,

лисичета, мечета...

растат на свобода.

Гората - дом чудесен

през пролет, лято, есен

и в снежен ден нелесен...

е райски кът в света.

 

29.04.2023

 

Из бъдещата ми детска стихосбирка "Повярвай в чудесата"

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??