Терасата, надвиснала над плажа,
пустее днес под ярките лъчи,
макар и слънчев - тъжен е пейзажът,
а пък кафето някакси горчи...
И вятърът, притихнал, не нашепва
напевно на вълните, а мълчи;
спокоен днес е въздухът, не трепва
и музика далечна не звучи.
Туристите бунгалото заключват -
напускат вече този морски рай,
последен ден - почивката приключва,
а лятото върви към своя край.
И август свърши, сякаш разпиля се,
изплъзна се от моите ръце -
остана само празната тераса
и чашата с горчивото кафе...
© Ангелина Трифонова Все права защищены