22.08.2009 г., 22:40 ч.

Горчиво кафе 

  Поезия » Пейзажна
528 0 2

Терасата, надвиснала над плажа,

пустее днес под ярките лъчи,

макар и слънчев - тъжен е пейзажът,

а пък кафето някакси горчи...

И вятърът, притихнал, не нашепва

напевно на вълните, а мълчи;

спокоен днес е въздухът, не трепва

и музика далечна не звучи.

Туристите бунгалото заключват -

напускат вече този морски рай,

последен ден - почивката приключва,

а лятото върви към своя край.

И август свърши, сякаш разпиля се,

изплъзна се от моите ръце -

остана само празната тераса

и чашата с горчивото кафе...

© Ангелина Трифонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Съгласна съм, хубаво си го нарисувала Харесва ми!
  • Така е, всичко си има край. Но лятото винаги се завръща, нали!
    Много хубаво си го нарисувала! ПОЗДРАВИ!
Предложения
: ??:??