9 июл. 2011 г., 23:57

Горещници 

  Поэзия » Другая
480 0 3

 

 

 

                                       ГОРЕЩНИЦИ

 

                             Горещо е навън. Горещини!

                           Животът пари. Въздухът трепти.

                           Недей гаси в сърцето ми цигара!

                               Живот, приятел и събрат,

                           забрави ли, че вече не си млад?

                               Или замисляш някакъв обрат?

                         Но с теб припяваме си стария рефрен…

                         Върви направо през стърнищата до мен.

                              На слънцето по дирята върви.

                          Не се оплаквам аз – дори и да боли.

                          Ще стигнем и до синора, но някой ден.

                           … И ти тогава ще си много уморен…

                                                        Wali (Виолета Томова)

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??