7 мар. 2023 г., 19:59

Горно ре 

  Поэзия » Любовная
143 2 2

ГОРНО РЕ

 

... понякога, когато с теб се любим – девойчица! – и старец белобрад,

се питам върху своя дрипав губер с какво заслужих тази благодат? –

дали над светлото ти сутиенче на фокусник да се престоря много як,

или да си отворя бира – кенче! – и да ми мине мъжкият мерак,

дали потъвам в топлите ти хълми? – или изчезвам в твоите коси? –

защо ли Господ в този миг ме пълни с Любов – и за Любов ще ме спаси,

 

с какво заслужих светлата омая? – да дишам пролетните ти треви,

и – ангели, прогонени от Рая, да си речем: – Какво пък! C'est la Vie! –

та, аз съм Никой в светлите ти бездни, един угасващ въглен от мечти,

че някой ден със теб ще си изчезнем – и греховете Бог ще ни прости? –

Едва ли друга нявга ще позная? – за теб ще пея вечно в горно ре!

Жена, с която аз летя към Рая! – и няма кой по Пътя да ме спре.

 

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Неповторим и неподражаем, блажена е твоята девойчица

    дали потъвам в топлите ти хълми? – или изчезвам в твоите коси? –
    защо ли Господ в този миг ме пълни с Любов – и за Любов ще ме спаси,
  • Ти си винаги в горните тонове на Поезията и ми е драго, че си сред нас и те чета!
    Благодаря за тази прекрасна Поезия, Валери!👍
Предложения
: ??:??