26 июн. 2023 г., 12:01

Господи, пратѝ ми котараче? 

  Поэзия
519 2 1

ГОСПОДИ, ПРАТЍ МИ КОТАРАЧЕ?

 

... нявга ще си взема котараче – пухкаво и рижаво на цвят,

привечер, когато ми се плаче, ще го милвам тихо като брат,

ще го викам с благо "Писи-писи!" да закусим с гъшия пастет,

покрай всички мои ръкописи може би ще стане млад поет? –

в дворчето – под липовата сянка и от мен ще бъде по-щастлив,

 

ще чете на някоя Писанка! – стихчета – написани с курсив,

из долапа мишките ще гони – плячката си ще ми донесе! –

ще ме закове с безброй пирони пак на табла, шах – и сантасе,

аз ще го отуча – няма начин! – да е звяр, поел на хищен лов.

Господи, пратѝ ми котараче? – рижаво кълбенце от Любов.

 

25 юний 2023 г.

гр. Варна, 19, 25 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??