Леко плуват облачета сини
по небето – озарено огледало,
а в гората носи се гласът ни,
ехото се чуди – тръпне цяло.
Де видяло е такава лакърдия?
Викот, крясък, спирка няма!
Доста шумно, няма аз да крия,
за животните усилие голямо.
Крият се в хралупи, под листака,
кой където може да избяга,
някои спотайват се в клонака,
над гората тъмна сянка ляга.
Ние сме туристи, ходим горди
по пътеките, нарамили торбите,
и си мислим, че сме господари,
дива радост свети ни в очите.
А животните, горките, са си вкъщи,
техен дом е светлата гора,
ний за тях сме като гости същи
и не бива да забравяме това.
© Snejana Nankova Все права защищены