Бързам, че вече се мръкна,
гости, ще трябва да срещна.
Трябва да живна, да хвръкна,
ей ги пристигат отсреща.
Празник е, помнят и знаят,
носят книги с торби.
Пловдив на люляк ухае,
тихо Балканът шуми.
Вазов ги води отпред,
Ботева знаме държи.
Даскали - ред подир ред,
Чинтулов песен реди.
Бързам, че гости са мили,
всеки ги иска дома.
Будят душите унили,
гонят проклета тъма.
01.11.2021г.
Пловдив
© Хари Спасов Все права защищены