3.11.2021 г., 12:55 ч.

Гости 

  Поезия » Друга
311 0 1

 

Бързам, че вече се мръкна,

гости, ще трябва да срещна.

Трябва да живна, да хвръкна, 

ей ги пристигат отсреща.

 

Празник е, помнят и знаят, 

носят книги с торби. 

Пловдив на люляк ухае,

тихо Балканът шуми. 

 

Вазов ги води отпред,

Ботева знаме държи.

Даскали - ред подир ред,

Чинтулов песен реди.

 

Бързам, че гости са мили,

всеки ги иска дома.

Будят душите унили,

гонят проклета тъма.

 

 

 

01.11.2021г.

Пловдив 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??