28 февр. 2008 г., 14:52

готова съм за есента 

  Поэзия
1481 0 22

Потъна последният фар във очите ми,

по устните само солено е,  каменно,

заплетох в косите си мрежите песенни,

прегърнали чуждите вечери пясъчно.

 

Посрещнах звездата си, бисерно падаща,

от вятъра дишах, откраднах си прилив,

зарових ковчеже във плаващи пясъци,

прераждах се с вик в изумрудени бури.

 

В ръцете заключих три нощи коралови,

от морска звезда нарисувах вълни,

скрих си платна от седефени кораби,

довечера лятото в мен ще заспи.

© Ася Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??