Когато погледнеш две очи
и видиш нещо в тях,
дочуй какво звучи -
мисъл-радост, мисъл-грях?
Когато погледнеш две очи
и видиш огън в тях -
огънят любов ли значи,
или огънят е с цвят на гняв?
Когато погледнеш в две очи
и те ти се усмихнат,
в тази радост ще си проличи
лукавост или истината чиста!
Но когато се огледаш в две очи
и довериш им се изцяло,
в тяхната душа се потопи -
усмихни им се, дори когато е валяло!
© Каролина Колева Все права защищены