13.07.2011 г., 21:19 ч.

Говори 

  Поезия » Философска
579 0 0

Когато погледнеш две очи

и видиш нещо в тях,

дочуй какво звучи -

мисъл-радост, мисъл-грях?

 

 

Когато погледнеш две очи

и видиш огън в тях -

огънят любов ли значи,

или огънят е с цвят на гняв?

 

 

Когато погледнеш в две очи

и те ти се усмихнат,

в тази радост ще си проличи

лукавост или истината чиста!

 

 

Но когато се огледаш в две очи

и довериш им се изцяло,

в тяхната душа се потопи -

усмихни им се, дори когато е валяло!

© Каролина Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??