9 окт. 2022 г., 17:43

Градът на липите 

  Поэзия
695 3 2

Градът на липите ухае на мрак,
луната е зрънце къпина.
Там спънах се, ходейки, с десния крак,
изпсувах наум, и отминах.

 

В града на липите забравяш, че сам

се скиташ, немил и самотен.

Там стихче написах, събрах го до грам,

и после облякох го в ноти.

 

В града на липите ухае на мед

и скришно жужиш със пчелите.

Навремето влюбена бях във поет,

живеещ в града на липите.

 

Ах, колко далечен е този момент,

как сложен изглежда в очите!

Дори породил не един сантимент –

все пак е градът на липите.

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Деа, много, много, много благодаря!
  • Много, много, много е хубаво!!!
Предложения
: ??:??