12 мар. 2024 г., 02:46

Грешникът е оправдан! 

  Поэзия » Свободный стих
172 0 0

Грешникът е оправдан!

 

Рекох си, от ла@ната в, които плувам, ще изплувам,

не знам реално ли е... или просто пак, ази бълнувам?

Бях горе, бях доле... и ето, с тълпата на Черква отидох,

първо мълчах, гледах..., срам, ама и грехове споминох!

Гръб обърнаха от първите редици, сос скупите огърлици,

зарекох се, тез хора са измамни, а Тоз горе дума не ми рече,

Аз, грешника стоях и просех, опрощение... Той дума не изрече,

не знаех обича или отрича, а милост... и хляба за деня имах,

Макар виновен, но благ, стараех се... всеки ден, обич взимах!

рекох, тоз Човек е добър..дума не ми речи.. за делата грешни,

Они, се смееха, но се изправих... и ето..., те станаа смешни!?

Не требувам, ази другари... парата пороби человешката суета,

падам на колене и Му благодаря... и всичко замених за самота!?

 

11.03.2024-Виена

© Маестро Митко Хаджиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??