Събуди се, любов, тази вечер е луда!
В страстен залез денят ще проникне в нощта
и пиян от любов, свойте късни минути
ще дари, после тих ще заспи в тишина.
В две големи очи тежък огън ще кипне,
от страстта им лозата ще пукне зърна.
Тези твои уста са тръпчивото вино,
след което в съня ти съм буйна лоза.
Ще отхапеш за миг от най-сочните гроздове
(този миг съм сънувала много луни).
Гроздобер е сега. Пий от моите сокове,
и денят, споделен, ще узрее в мечти.
А когато си сам не наливай тъгата,
потърси онзи огън в очите ми ти –
Аз обвивам живота ти, както лозата,
вие морна снага към далечни звезди.
Събуди се, любов, тази вечер е наша!
Аз съм лудото вино в суровия свят
и тръпчивата нежност на твоята чаша.
И онази несбъдната.. . в твоя живот.
© Йорданка Господинова Все права защищены