7 нояб. 2008 г., 00:24

Гущеров мрак 

  Поэзия » Другая
1086 0 32

Откъм къщата свлече се мрак.
Като гущер пълзеше към портата.
Изненадано-рошав и благ,
чакал хиляди есени хората.

И заблъска прозорците с жар.
Оцвети, прегорели, надеждите.
С две стипчиви луни, като нар,
си плати. Да си върне копнежите

по онези отминали дни,
дето чуваше глас във капчуците
и му светеха кръшни звезди,
недочакали дните му кучешки.

А тогава той бе светлина
и лъщеше в очите на къщата
като блага, едничка луна,
като шарка по сивите пътища.

Затова изпълзя, оцветен.
Заблудиха го, есенни, листите.
Даде хиляден дан да е ден.
Но бе мрак. И, безцветен, си липсваше.

06.11.2008 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??