Раснах в планината,
гъбите познавам.
А пък за печурките -
не се съмнявам:
техните реснички
розови са цели,
а на мухоморките
са цели бели!
Но заради тези
МАРКС и Харамия,
за едното чудо
щях да се затрия!
Колкото бездарни,
толкоз са коварни!
Външно са прилични,
и психично - здрави,
ала пуста завист -
с тях какво не прави!
Всяка заран тръгват
в росните ливади
и където зърнат
гъбки още млади:
откъде са взели
розови боички -
да им боядисват
белите реснички!
Раснах в планината,
гъбите познавам,
а пък за печурките -
не се съмнявам:
техните реснички
розови са цели,
а на мухоморките
са цели бели!
Още щом докоснах
манджата със устни,
а бе - тези гъби
някак не са вкусни!
И така разкрихме
тяхната измама
и се отървахме
от голяма драма!
Зарад тази МАРКС и
тази Харамия,
за едното чудо
щях да се затрия!
___
*МАРКС и Харамия - поетеси от сайта "ХуЛите", яростни отрицателки на "старомодната" (римувана и ритмична) поезия на Ангар.
© Ангел Чортов Все права защищены
По внимателно, Ангар.
Внимавай и с пироговките