13 сент. 2020 г., 16:57  

Hа сонетите ми римата 

  Поэзия » Другая
445 6 7

Понякога до кости ме протрива,
ръждивата стомана, на доспехите,
а женски хитринки не ми отиват,
и тривиално прости са утехите,

 

които в твойте ириси намирам,
измислено по балове обичане
и рицарски турнири не планирам,
че капна ми кобилата, от тичане.

 

Понякога съм нежна, бледа дама,
корсетът ми колосан и изгладен е
Но ти не се надявай, скъпи няма,
да се пребия - с някое припадане.

 

Понякога съм сложна, много сложна,
крада ти времето, съня и името.
Обичам те! - две думи невъзможни,
напасват на сонетите ми римата.  

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??