20 июн. 2008 г., 09:54

Хайку 

  Поэзия » Восточные формы
799 0 11



Бързат две сенки.
Лятна нощ и мълнии -
сърдито небе.



Плачат облаци.
Планина и летни води -
весел водопад.



Очакват в зноя
земя, гора и птици.
Смили се, небе!


Есенна гора -
тишина и циклами.
Къде сте, птици?


Огрява слънце
и топи снежни вейки.
Побързай, пролет!


© Елена Гоцева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??