28 мая 2023 г., 12:32

Хайку (Абитуриенти) 

  Поэзия » Восточные формы
498 0 1

  ***
  "Пътят е лек. Не
  хвърляйте канари пред
  себе си!..." Амин!...


  ***
  Като река да
  потече животът ви –
  бързо и силно!


  ***
  Криле широко
  разтворили волни в
  простора летете!
 
  ***
  Млади, влюбени
  в живота сърца!...В
  небето – балон...
 
  ***
  Като кораби
  с разтворени платна
  бъдете! Напред!...
 
  ***
  С пролетните
  дъждове зрелостта по
  вода да върви!...
 
  ***
  Шумолене на
  рокли; смях и закачки...
  Сполука, деца!...
 
  ***
  Без страх живота
  прегърнете с ръце!
  Мъдрост и сила!...
 
 

© Радослава Антонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??