6 сент. 2023 г., 15:38

Хайку, апева, танка 

  Поэзия » Восточные формы
181 0 0

  ***
  Животът – влакче
  шеметно; понякога –
  на ужасите!...
 
  ***
  С малки стъпки
  към големите цели
  вървим цял живот...
 
  ***
  Надяваме се,
  че докато дишаме
  ще творим блага,
  от които ще черпят
  поколения напред...
 
  ***
  Забодени с
  карфици стихове по
  пердетата. Мрак...

 

  ***
  Две черно-бели
  снимки на стената. Със
  счупено стъкло
  едната. Характерът
  е може би безсмъртен?!...


  ***
  „Две напред, една
  назад“ да се
  замени
  с
  „По-бързо,
  по-силно,
  по-високо!...“


  ***
  Бягай, бягай, без
  да спираш по своя път
  напред цял живот!...

 

 

 

 

© Радослава Антонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??