5 июл. 2023 г., 07:43

Хайку ( Природа) 1 

  Поэзия » Восточные формы
216 0 1

 ***
  Изоставен двор.
  Стара семейна снимка.
  Детска обувка...
 
  ***
  На върха на стрък
  трева калинка крила
  е разперила...
 
  ***
  Върху морските
  дантелени отблясъци –
  перо от чайка.
 
  ***
  Над оркестъра,
  свирещ в парка стрелкат
  се лястовици.
 
  ***
  Път като лента
  на гимнастичка. Мокри
  борове. Кълвач.

 

  ***
  Изоставена
  къща. Счупен прозорец.
  Самотно перде...
 
  ***
  Библейски мотив:
  на плажа – лодка стара.
  Смокиня. Двойка...
 

© Радослава Антонова Все права защищены

Произведението е включено в:
  206 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Вот что получилась у меня от Вашей калинки

    (загадка -хокку)

    Имеет крылья,
    но без рогов и копыт? -
    (божья коровка)
Предложения
: ??:??