12 миниатюри хайку
Следа в небето.
Сребриста птица връща
някой у дома...
***
На тази гара
поспря за миг експресът,
но ти не слезе...
***
Капчица роса
пълзи по цъфналата
момина сълза...
***
Сгушени зайци
гледат слънцето зимно
нейде в полето...
***
Билет за кино
в забравен джоб намерен
ражда спомени...
***
Пчелица кацва
и работа захваща
на цвят черешов...
***
Муха се блъска
в стъклото на вратата.
Удар с вестник. Край!...
***
С грохот водопад
изригва водни пръски,
дъга изгрява...
***
Вятърът носи
сухи тръни в полето.
Късна есен е...
***
Омайно биле
на Еньов ден разцъфва,
знахари чака...
***
Луна изгрява.
Хоро на самодиви
в нощта се вие...
***
Сълза отронва
пресъхнала чешмата
в летна мараня...
© Пер Перикон Все права защищены