Apr 25, 2007, 1:32 PM

Хайку - Широко Надушата 01 

  Poetry
1150 0 4
 

12 миниатюри хайку


Следа в небето.
Сребриста птица връща
някой у дома...

***

На тази гара
поспря за миг експресът,
но ти не слезе...

***

Капчица роса
пълзи по цъфналата
момина сълза...

***

Сгушени зайци
гледат слънцето зимно
нейде в полето...

***

Билет за кино
в забравен джоб намерен
ражда спомени...

***

Пчелица кацва
и работа захваща
на цвят черешов...

***

Муха се блъска
в стъклото на вратата.
Удар с вестник. Край!...

***

С грохот водопад
изригва водни пръски,
дъга изгрява...

***

Вятърът носи
сухи тръни в полето.
Късна есен е...

***

Омайно биле
на Еньов ден разцъфва,
знахари чака...

***

Луна изгрява.
Хоро на самодиви
в нощта се вие...

***

Сълза отронва
пресъхнала чешмата
в летна мараня...

© Пер Перикон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Великолепно! Защо няма повече?
  • Пер , миличък, взе ми сърцето , напълни ми душата с радост!
  • Дъгата не изгрява. Има ли слънце и капчици вода тя се проявява. При всяко фонтанче се вижда дъга, само трябва да се обиколи фонтанчето и да се открие. Застанете така, че фонтанчето да е между вас и слънцето и се отместете на една или две крачки наляво.
  • Добре дошъл. Все така да е широко...!
Random works
: ??:??