9 сент. 2023 г., 17:31

Хайку, танка 

  Поэзия » Восточные формы
209 1 2

  ***
  По зъберите
  на живота стръмен да
  се изкачваме!...
 
  ***
  Счупена стомна –
  на безбройни парчета
  разтрошен живот...

 

  ***
  От полъха на
  вятъра ли се люшка
  клонката или
  птичка излетяла е?
  Надвечер. Звън на хлопки...

 

  ***
  На дървото на
  живота човек от цвят
  любовен ражда
  се. Плод сладък зрее. Туп.
  Пада презрял. Кръговрат...
 
  ***
  Животът шарен:
  всеки ден с различен
  аромат и вкус...

 

  ***
  Духът човешки
  във време-пространството
  неспокоен е!...

© Радослава Антонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??