Тишината е враг,
тя побърква ума ми,
но без нея съм слаб
като смислени думи.
Не познавам покой,
самотата ме плаши
във леглото на свой,
сменящ само чаршафи.
Нося маска-лице,
но без нея съм нищо,
дишащо от сърце,
чувстващо се излишно.
Тишината е враг,
свободата – ненужна,
щом с единия крак
се препъвам във чужда!
© Веселин Веселинов Все права защищены