Клетката на клетките
гъмжи от страховете ти,
гладни и свирепи са,
храниш ги със себе си.
Късаш и им даваш
първо от мечтите си,
сетне - всички истини,
после ги гощаваш
с близки и любими,
най-подир, с душата си
да оглозгат всичкото,
и зримо, и незримо.