8 сент. 2011 г., 23:22

Харизма 

  Поэзия » Другая
529 0 0

Надявам се да не наруша съня на Вашия камерен живот,

с който да настроя струните на моята китара.

Музика, звучаща във времето с нотки подходящи

за нашето съвремие и знак на  непоколебимото ни безверие

от реалността на душевността.

Надявам се и прашинки да не отхвърчат и застрашат очите Ви,

а с полъха на бели снежинки да погалят нежно душата Ви.

Ще се опитам - надявам се убедително да Ви прозвуча -

макар в съзнанието ми   мистерия да кръжи,

мисълта ми да струи и се рои.

Музиката, огласяща космоса, в пространството, която лети

нека в главата ни  монотонно все така  да не звучи и шепти.

Надявам се с посланието на словото -

излиянията на душевността -

да отключа портала на щастието в душата Ви.

С магмата на сърцето си поне за миг неповторим

да Ви завладея

и с погледа на бяла птица - все още неизлетяла

отвъд безкрая  -

осъществяваща контакта между реалността,

тайните закони на Вселената  и силата  на съдбата,

дадена от Бог, да открива и събира поне една сродна душа.

И  нека бъда за Вас Феята на Добротата,

в сърцето Ви да изсипя шепа горещи перли,

парещи самотата, но разгарящи огъня на страстта,

очите Ви да срещнат звездни искрици, осветяващи мечтите Ви,

карайки погледа от щастие да блести,

а съдбата Ви като планински извор да ромоли

и нощта на живота Ви от нощ в ден да претвори.

© Пепа Радева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??