Надявам се да не наруша съня на Вашия камерен живот,
с който да настроя струните на моята китара.
Музика, звучаща във времето с нотки подходящи
за нашето съвремие и знак на непоколебимото ни безверие
от реалността на душевността.
Надявам се и прашинки да не отхвърчат и застрашат очите Ви,
а с полъха на бели снежинки да погалят нежно душата Ви.
Ще се опитам - надявам се убедително да Ви прозвуча -
макар в съзнанието ми мистерия да кръжи,
мисълта ми да струи и се рои.
Музиката, огласяща космоса, в пространството, която лети
нека в главата ни монотонно все така да не звучи и шепти.
Надявам се с посланието на словото -
излиянията на душевността -
да отключа портала на щастието в душата Ви.
С магмата на сърцето си поне за миг неповторим
да Ви завладея
и с погледа на бяла птица - все още неизлетяла
отвъд безкрая -
осъществяваща контакта между реалността,
тайните закони на Вселената и силата на съдбата,
дадена от Бог, да открива и събира поне една сродна душа.
И нека бъда за Вас Феята на Добротата,
в сърцето Ви да изсипя шепа горещи перли,
парещи самотата, но разгарящи огъня на страстта,
очите Ви да срещнат звездни искрици, осветяващи мечтите Ви,
карайки погледа от щастие да блести,
а съдбата Ви като планински извор да ромоли
и нощта на живота Ви от нощ в ден да претвори.
© Пепа Радева All rights reserved.