4 июл. 2023 г., 22:22

Хей, ти ли си? 

  Поэзия » Любовная
175 0 0

Очите ни с поглед се сливат
във хоризонт небе и море.
Хей, ти ли си? Ти ли?
Моето смело момче?

 

Аз все бързам, животът тече,
животът направо изтича...
Хайде, смело момче,
давай да тичаме.

 

Дай да подгониме вятъра,
а когато, когато го стигнем,
да издуем платна
и котва да вдигнем.

 

Да изгубим от поглед брега,
да се рееме в необята.
Да живеем сега!
Не искам да чакам!

 

Да танцуваме под звездите,
да свири вятърът менует,
да порим вълните
все напред, все напред...

 

Да спрем на крайбрежия триста,
и да пием по кръчмите ром.
А стигнем ли пристан,
да го превърнеме в дом.

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??