Х Е Л И О Г Р А Ф И Я
посрещам вълната
и е леко и ласкаво
сливам се с древния ритъм
частици мокра мисъл полепват по тялото
водорасли кодират Щраус и Глинка
заприличвам на амфора от светлина
сякаш полита четвърто измерение
странно т и х о
Човекът амфибия със сигурност е писал
с т и х о в е.
© Диана Павлова Все права защищены