Не чу ли? Юли забули
душите ни в бяла тъга.
Слънцето коляно ожули,
препъна се в млада дъга.
Дъждът коварно избяга.
Вятърът - боли го глава -
в огнени обръчи стяга
прах, облаци и синева.
Лятото диша горещо.
Въздухът трепти уморен.
Студено е едно нещо -
твоят поглед ледно-зелен.
© Нина Чилиянска Все права защищены