29 янв. 2019 г., 12:56

ххх 

  Поэзия
238 0 1

 

Нощта е почерняла от лъжи,
че някъде звездите се събличат.
Отчаяно във тъмното кръжи
едно самотно зъзнещо : " Обичам!"

 

А лунният безмълвен светофар
примигва със едно око зелено.
И някъде тъгува спомен стар
по нещо чакано. Несподелено.

 

Стрелките се застигат в полусън.
Разсичат тишината на полвини.
Във тоя час дърветата отвън
напомнят ми за райските градини.

 

Напомнят ми, че жива е нощта.
Очаква  някой пак да я прегърне.
Но случват ни се толкова неща,
че няма време спомена да върнем.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??