6 нояб. 2016 г., 18:25

ххх45 

  Поэзия » Другая
968 0 2

                            На Емо

 

Мъко моя, нося те навсякъде!

Мислите ми с тебе се сбогуват

в писъка на спомените – влакове,

дето все към Нищото пътуват.

 

Паяжини хвърляш във съня ми.

С чувствата ми яростно танцуваш.

Тропаш със безрадостни налъми

всеки ден. Безплътна съществуваш –

 

дебнеща, стоока и стоглава.

Мъко моя, хайде, прегърни ме!

Удави ме в черна незабрава,

дай ми твоето проклето име!

 

Знам, тогава, мъко моя хищна,

ще се сетя – моят мил ме чака.

И една от нас ще е излишна

и ще трябва да си иде с мрака.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Минавам през всички цифрички, Нин, и не смея да гъкна, защото боли...
    Прегръщам те силно :*
  • Да , мъката ти се усеща и струи като черен поток , но повярвай ми никой от нас никога не е излишен и не трябва да си ходи с мрака. Иначе стихотворението е прекрасно написано.
Предложения
: ??:??