19 окт. 2019 г., 07:55

Хладна идилия 

  Поэзия » Пейзажная
691 1 2

Красиво е, прекрасно, диво-

лунно, свежо, мълчаливо.

Лежа си сгушена,

притихнала в омая-

сън не чувствам,

вдъхвам тишината на безкрая...

 

Планински хлад обгръща ме изцяло,

в идилия потръпва леденото тяло.

Студът ме приковава, лепне, дебне,

но следва изгрев и сумракът ще изчезне.

 

Небето се оглежда във водата,

за да усмихне нежно сетивата.

Очаквам Слънцето ми да изгрее,

скованото ми тяло с обич да облее.

 

Протягам се за него под звездите,

прегръщам го и сбъдват се мечтите.

Прекрасна нощ е, с ледена снага

щастливо пее моята душа.

 

© Елена Трендафилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??