Какво усещах, докато правех хляб?
Усещах как цъфри сърдечен баобаб,
усещах как се става смел ербап,
усещах виното мъ цъква до откат
и спряха ме нетрезвени от КАТ.
Усещах как се чувствам много стар,
усещах как прослушах Mazzy Star.
И чувствах сини сливи и глаголи
как спорят за диези и бемоли.
И месих църквата на Кападокия,
и месих църквата на Антиохия
и месих, месих за сестра Евдокия,
и месих, и омесих и епохите.
Какво усещах, щом тестото слегне?
Усещах само, че смъртта ме дебне.
© Йотор Амер Все права защищены