5 нояб. 2010 г., 09:20

Ходейки насън 

  Поэзия » Любовная
639 0 0

Няма нищо по-грандиозно от това
изненадите след нас да водопадат.
Изкъпах се, изсуших се, ами сега?
Дали за мене капките ще страдат?
Аз не съм и подозирал, че някоя
ще ме заобича, без да ми го каже -
това бе преди, това бе някога...
сега не е грандиозно, нито важно...

Когато имаш какво да кажеш на мен,
дали би се спряла, поне едничка дума?
Аз съм стар, захвърлен и употребен,
единствената ми красота я... няма...
Времето ще покаже къде сме били -
ти вътре на топло, аз някъде отвън.
Ти недей да идваш, ти се прибери,
не искам да ме виждаш, ходейки насън...

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??