Хора с маски
В този измислен свят към лошо променен,
препълнен с хора с маски, криейки лицата.
Трудно би открил човек с душа, неосквернен,
ще го познаеш ти не по думите му а по делата.
Много от тези маски се представят за души,
но то сърцето добро само ще ги разпознае.
Когато не усеща истинските хора то тъжи,
а колко наранено е било само то си знае!
И сякаш в театъра на тяхното представление,
сме и ние и плащаме си билета, за жалост, уви.
Каква безочливост, наглост, какво падение,
но все пак накрая маските им падат нали!
И спектакъла свършва, идва и неговият край
и маските им ги няма вече на техните лица.
Те нямат страх от Бога, продължават докрай
пак слагат маски с усмивка а отдолу тъга!
© Валентин Миленов Все права защищены