7.12.2023 г., 6:04 ч.

Хора с маски 

  Поезия » Философска, Гражданска
108 2 1

                                      Хора с маски

 

 

 

В този измислен свят към лошо променен,

препълнен с хора с маски, криейки лицата.

Трудно би открил човек с душа, неосквернен,

ще го познаеш ти не по думите му а по делата.

 

Много от тези маски се представят за души,

но то сърцето добро само ще ги разпознае.

Когато не усеща истинските хора то тъжи,

а колко наранено е било само то си знае!

 

И сякаш в театъра на тяхното представление,

сме и ние и плащаме си билета, за жалост, уви.

Каква безочливост, наглост, какво падение,

но все пак накрая маските им падат нали!

 

И спектакъла свършва, идва и неговият край

и маските им ги няма вече на техните лица.

Те нямат страх от Бога, продължават докрай

пак слагат маски с усмивка а отдолу тъга!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??