27 янв. 2011 г., 01:33  

Хоро ІІ 

  Поэзия » Другая
688 0 3

Заблудата  подскача

с криле на пеперуда,

захвърлила безсрамно

разкъсана тъга.

Оглежда се във извора

на свойта тиха лудост

и къпе се в надежда

и бяла светлина.

 

Заблудата е свежа
и силно те вълнува,

от чашата със радост

накара те. Отпи.

Любовно се отдаваш

с младежка непринуда,

изтрил във паметта си

болезнени следи.

 

Не я дебни зад храста
дали ще се препъне

и в извора лъжовен

и теб ще завлече.
Това е неминуемо,

ако желаеш чудото.

И сам ù даваш сватбеното

сребърно венче.

 

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??