20 нояб. 2009 г., 15:22

Художнико, рисуваш ли сълза? 

  Поэзия » Другая
793 0 11

Последна капка дъжд изплака

и спусна се по твоето лице.

Търкулна се. Поспря за миг. Изчака -

преди завинаги да оттече.  

 

Изгуби се след тоновете звуци,

потъна и сред гъстата мъгла...

А после ти отново се събуди,

с омайна нега в бяла тишина.  

 

Художнико, рисуваш ли сълза?

В съня си и по белите си листи.

Ела и нарисувай в утринта -

дъга след дъжд, преди да се разлисти.

© Веселка Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??