19 февр. 2019 г., 08:41  

И аз те потревожих 

  Поэзия » Гражданская
152 0 1

Дяконе, прости, почивай в мир!

Повече не знам какво да сторя.

Пак ще те обесят. А подир

с примката ще се закичат. Горе

ти ще трепнеш в неспокоен сън.

По врата, със спомени изтлели,

под гробовен дитирамбен звън

ще избие незараснал белег.

 

 

18.02.2019

© Мария Димитрова Все права защищены

  Миналата година един кметски наместник в Плевенско решил да направи възстановка на обесването на Левски.За целта обесили кукла, наподобяваща Левски, под навес на автобусна спирка. Така и не разбрал защо хората не харесали идеята и защо бил уволнен от поста си.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Със скръбта си тревожим паметта на нашите мъртви, а край нас има още живи, които прегазваме, или от невнимание, или подвластни на страстите си. Прости ни, Апостоле. Аз не се сърдя на тези, които не поискаха да коментират. То е заради мен, не заради теб.
Предложения
: ??:??