10 апр. 2022 г., 20:40

И Боговете не искат да слязат 

  Поэзия
352 4 10

Натежали са клони  от мъка

птици не кацат на тях

въртят се във кръг и отлитат

потресени  от болка и скръб

огнени пламъци, огромни езици

ближат със съскане всеки живот

оставят след себе си само руини

и грохот  и  ужас  жесток

Сценарият на тази разруха  е дълъг

пиесата се смеси със сълзи от  кръв

дървета  изгорели , тлеят и просят

 за малко  листа, за  още живот

Летете, птици свободолюбиви

разнасяйте  чрез песента

тук и Боговете са се скрили

и не чуват нито воя, ни вика

Мамо, защо бомбардират? Аз ще им дам

своята кукла! Само да спрат

© Румяна Друмева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??