23 июл. 2008 г., 10:25

И луната вика... 

  Поэзия
638 0 2
"Не ме наранявай" -
не чуваш ли
как луната вика безспирно?
"Не ме назовавай",
а знаеш ли
моето име и твоето заедно
как се изричат?
Знаеш ли?
Топлината е само понятие,
в което се ражда надежда.
Студът е моето обятие
и иска по-скоро одежда...
Намалява ли греха ми във думите?
Или обличам го само в украса?
И умирам, не тук,
не пред другите,
а умирам пред твоята гримаса...
"Не ме наранявай" -
не чуваш ли
как луната вика...
... безспирно...

© Кати Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??