Не ти хареса градския живот,
веднъж не хапна кроасан с охота,
обичаше си селския компот,
но сливи не растат на теракота.
И чергите донесени с мерак
не паснаха на хол и гарнитура,
с годините незнайно как
изчезваха кавьори, кувертюри.
Не ти хареса новия живот,
но не познавах друг да ти предложа.
Замина си. Без укор. С благослов.
Души ме бавно градската ми кожа.
© Ивон Все права защищены