21 нояб. 2006 г., 08:04

И някак неочаквано... 

  Поэзия
611 0 4
И някак неочаквано - глава смутено свело,
с обида зле прикрита и с болка във очите,
последно "сбогом" взе си и тръгна с гордо чело,
вълшебното ми детство -преглътнало сълзите...

Не осъзнах веднага, че мъката горчива,
душата набраздила с реки от скръб солена
е всъщност за това което си отива,
повлачило след себе си мечтата неродена...

И не разбрах - как тъй нахално празнотата ,
живота ми обгърна и грейна ми в очите,
облече във безцветие искрите на дъгата 
покри със мрак нощта и угаси звездите...

Разбрах едва когато - опустошена от безчуствие ,
потърсих аз от детството си някакви останки
и с ужас долових катастрофалното отсъствие
на детските мечти  -превърнали се в сянки...

© Магдалена Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??