20 февр. 2011 г., 19:14

И няма да е вече тя 

  Поэзия » Любовная
638 0 3

                               И няма да е вече тя


               И няма да е вече тя, когато се обърнеш.

               Ще е вървяла много преди теб,

               преди дори да разбереш.

               "Жив споменът останал ли е в нея?"

               - това ли ти тежи?

               Макар да виждаш себе си в нея - 

               не спираш, оставяш я да продължи - 

               и тя, и ти.

               Защо ти е тогава спомен жив?

               Оставил я да си отиде, не си разбрал,

               че в този миг тя тръгва си, за да е 

               щастлива.

               Не спря ли - себе си поне,

               загубеното в онзи ден да понесеш?

               Или лесно бе - не ще се спреш?

               И няма да е вече тя, когато се обърнеш

               - ще е сянката на онова, което си осъдил

               да не спираш.

© Велина Килифарева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??